Data analyse en SEO

Data analyse

Bij Webjar begrijpen we dat een succesvolle webshop niet alleen afhankelijk is van het ontwerp en de functionaliteit van de website zelf, maar ook van de inhoud en de manier waarop deze wordt gepresenteerd aan de klanten. Daarom bieden we een volledige dienst aan voor het optimaliseren van jouw webshop, van het onderzoeken van jouw klanten en hun behoeften, tot het analyseren van data en het aanpassen van de inhoud van jouw webshop om de conversie te verhogen. Hieronder vind je een stappenplan van onze diensten:

Stap 1

Onderzoeken

We beginnen met het onderzoeken van jouw klanten en hun gedrag op jouw webshop. We analyseren bijvoorbeeld hoe lang klanten op jouw webshop blijven, welke pagina’s zij bezoeken en welke producten zij bekijken. Met deze informatie kunnen we inzicht krijgen in de behoeften en interesses van jouw klanten.

Stap 1

Stap 2

Data-analyse

Op basis van het onderzoek analyseren we de data die we hebben verzameld en bepalen we welke acties er nodig zijn om de conversie te verhogen. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar hoe we de inhoud van jouw webshop kunnen aanpassen en welke technieken we kunnen gebruiken om de klantervaring te verbeteren.

Stap 2

Stap 3

Content aanpassen

Op basis van de data-analyse passen we de inhoud van jouw webshop aan om de conversie te verhogen. We werken bijvoorbeeld aan het verbeteren van de productbeschrijvingen, het toevoegen van overtuigende call-to-actions en het optimaliseren van de navigatie.

Stap 3

Stap 4

Resultaten meten en bijsturen

Nadat we de inhoud hebben aangepast, meten we de resultaten en analyseren we opnieuw de data om te zien of de conversie is gestegen. Indien nodig passen we de inhoud nogmaals aan om de gewenste resultaten te behalen.

Stap 4

Met onze dienst voor het optimaliseren van jouw webshop zorgen we ervoor dat jouw webshop aansluit bij de behoeften van jouw klanten en dat de conversie wordt verhoogd. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we jouw webshop kunnen optimaliseren.